Villi kokoaa ja tarjoaa nuorisotyöhön liittyviä linkkejä.
Linkkivinkkejä Villiin voit lähettää toimitussihteerille: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Nuori Kirkko ry

Nuori kirkko ry:n toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua ja osallisuutta, kehittää ja palvella evankelis-luterilaisissa seurakunnissa toteutuvaa lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä, järjestää tavoitteiden mukaista toimintaa sekä vaikuttaa lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvän elämän edellytyksiin kirkossa ja yhteiskunnassa. Kohderyhmämme ovat 0-29-vuotiaat lapset ja nuoret. Järjestö järjestää erilaista toimintaa ja koulutusta myös kohderyhmän ikäisten kanssa työskenteleville.

 

KKP

Kirkon kasvatus ja nuorisotyö kehittää kristillistä kasvatus-, lapsi- ja nuorisotyötä yhdessä seurakuntien, hiippakuntien ja järjestöjen kanssa, tukee seurakuntatyötä ja osallistuu yhteiskunnan kasvatuksen, koulutuksen ja nuorisotyön kehittämiseen.

 

Viinikan seurakunnan nuorten sivut

Viinikannu tarkoittaa Viinikan nuoria, tältä sivulta löydät kaikenlaista sellaista, mikä on nyt juuri ajankohtaista ja tärkeää meille.

 

Bittileiri

Bittileiri on Tampereen ev.lut. seurakuntien yli 10 vuotiaille pojille järjestämä leiri, jossa harrastetaan yhdessä tietokoneita. Leiri järjestetään kolme kertaa vuodessa: hiihtolomalla, kesälomalla ja syyslomalla.

 

Peliraati.fi

PTK ja sen yhteistyö- ja asiantuntijatahot ylläpitävät Peliraati -sivustoa. Sivustolla vanhemmat arvioivat netti-, tietokone-, video- ja konsolipelejä. Arvioiden tarkoituksena on antaa tietoa pelien sisällöistä lasten kasvatuksen tueksi: mitä olisi hyvä tietää pelejä valittaessa ja miten kristillisen etiikan kannalta mahdollisesti ilmeneviin arveluttaviin peli sisältöihin tulisi suhtautua.

 

lastenkirkko.fi

Lastenkirkko.fi on virtuaalinen kirkko. Siellä lapset voivat tutustua kirkon symboliikkaan, jänniin tiloihin, kokeilla erilaisia toimintoja, katsoa videoita, pelata pelejä, tavata ystäviä ja viettää aikaa.

 

virtuaalikirkko.fi

Virtuaalikirkko-palvelu tarjoaa verkkolähetyksinä ja videoarkistona jumalanpalveluksia ja musiikkitapahtumia sekä yksityistilaisuuksina esimerkiksi ristiäisiä, häitä ja hautajaisia.

 

jiipeenetti.fi

Jiipeenetti-sivustolla on runsaasti tekemistä, askartelua ja luontoaktiviteetteja 8–13-vuotiaille tytöille ja pojille. "Luovaa hulluutta" -ryhmässä on tarjolla tilaa kirjoittamiselle, piirtämiselle ja valokuvaukselle. "Leirirepussa" on vinkkejä leirielämään rakentelu-, sapuska- ja varusteohjeineen. "Musiikkipuolella" löytyy virsiä ja lauluja. "Luojan lähellä" sisältää hengellistä materiaalia, kuten rukouksia, hartauksia. "Kerhotaloon" seurakuntien kerhot voivat lähettää omaa materiaaliaan toiminnastaan. Lisäksi "Viisaasti verkossa" sisältää ohjeita niin vanhemmille kuin lapsille. Lopuksi löytyy tietoa Lasten oikeuksista.

 

Changemaker

Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä toimiva verkosto, joka tarjoaa vapaaehtois- ja vaikuttamistoiminnan mahdollisuuksia kehityskysymyksistä kiinnostuneille nuorille.

 

Seurakuntien Lapsityön Keskus

Suomen Ev.-lut. Seurakuntien Lapsityön Keskus ry (SLK) on kirkollisen lapsi- ja perhetyön palvelu-, asiantuntija- ja yhteistyöjärjestö. SLK:n tehtävä on kehittää ja tukea seurakuntien lapsi- ja perhetyötä sekä osallistua ja vaikuttaa muuhun työhön lasten ja perheiden hyväksi kirkossa ja yhteiskunnassa.